top of page
MOTUS_AY.JPG

Permanent Hårborttagning

Motus AY är den mest avancerade och säkra Alexandritlasern för permanent hårborttagning på marknaden idag. Dess Moveo-teknologi gör det möjligt att behandla alla hudtyper och hårfärger, och behandlingen är snabb, smärtfri och bekväm. Med Motus AY kan du njuta av en hårfri framtid utan oro eller obehag. 

Om behandlingen

Vilka hudtyper kan behandlas?
Med Motus AY kan vi behandla alla hudtyper, vilket inte har varit möjligt med någon hårborttagningsplattform tidigare. Detta tack vare att maskinen har både Alexandrit och Nd:YAG kristaller.

Vilka hårtyper kan behandlas?
Alla hårstrån som har pigment i sig kan behandlas, däremot inte röda hårstrån då den röda lasern inte kan absorbera röda pigment. Jätteljusa eller vita hårstrån som inte har tillräckligt med pigment i sig går inte heller att behandla då pigmentet i huden kommer absorbera lasern istället för hårstråt. Det medför risk för brännskador. Ju mer kontrast det är mellan huden och hårstråt, desto bättre resultat. Om du har väldigt ljusa hårstrån med lite pigment eller om du har hår med rött pigment kan du boka en tid för ett test hos oss på kliniken. Testet tar ca 15 min. Vi tar då några av dina hårstrån och skjuter med lasern för att se om hårstråna reagerar/absorberar laserljuset.

Hur ofta ska behandlingen utföras?
Endast hårstråna som är i den aktiva växtfasen under behandlingstillfället försvinner permanent. Då hårstråna kan vara i olika växtfaser behövs flera behandlingar för att uppnå ett permanent resultat. 
Efter första behandlingen hamnar dina hårstrån i "chock" och behöver tid att återhämta sig/växa ut. När du upplever att håret börjar växa ut samt att det sitter ordentligt fast i hårsäcken, dvs hårstråt lossar inte lätt när du drar i det, då är det dags för behandling nr 2. Detta sker normalt 6-12 veckor efter första behandlingen.

 

Innan behandlingen:

Raka hudområdet som ska behandlas. Undvik att epilera, vaxa eller plocka bort hårstråna då behandlingen kräver ett hårstrå som leder lasern ner till hårsäcken.Ingen kosmetika, salva, kräm, olja, brun utan sol eller annan produkt på hudområdet pga av risk för brännskador.Sola inte hudområdet som ska behandlas 2-4 veckor innan behandlingen. Detta gäller också UV-strålning. Använd UV-block 50+ och täck hudområdet vid solexponering. Annars risk för brännskador. Behåll huden så ljus som möjligt för bäst möjliga resultat.

 

Efter behandlingen:

Behandla med produkter som är utformade för laserbehandlingar och som har en läkande effekt. Vi säljer Laser Doctor på kliniken till grossistpris, som är ett perfekt serum för efterbehandling gällande laser. Pris: 120 kr (normalt utpris mellan 205 kr och 500 kr)Använd UV-block 50+ och täck hudområdet vid solexponering. Försiktighet med sol 2-4 veckor efter behandlingen pga av risk för hyperpigmenteringar.Samma dag som behandlingen utförts: Tvätta inte hudområdet. Använd inte smink om du behandlat ansiktet. Ingen träning, bastu, varma bad, jacuzzi, eller andra cirkulationsökande aktiviteter.

Efter din andra behandling följer vi behandlingsintervallen enligt nedan tabell.

  • Ansikte: 4 veckor

  • Armar 4-6 veckor

  • Bikini 4-6 veckor

  • Armhålor 4-6 veckor

  • Ben 5-10 veckor

  • Bröst 8-10 veckor

  • Mage 8-10 veckor

  • Rygg och axlar 8-10 veckor

 

KONTRAINDIKATIONER:

Känd hudsjukdom på det aktuella hudområdet, hudcancer, tatueringar på det aktuella hudområdet (vi kan arbeta runt mindre tatueringar), medicin som gör huden ljuskänslig (kontrollera på FASS), epilepsi, brun utan sol, gravid/ammar, mörkare hud än hårstråt, röda hårstrån, jätteljusa och vita hårstrån som är ljusare än huden då det finns risk för att lasern bränner melaninet i huden, istället för melaninet i hårstråt, vilket kan orsaka brännskador.

bottom of page