top of page
MOTUS_AY.JPG

Permanent Hårborttagning

Motus AY är den mest avancerade och säkra Alexandritlasern för permanent hårborttagning på marknaden idag. Dess Moveo-teknologi gör det möjligt att behandla alla hudtyper. Behandlingen är snabb, smärtfri och bekväm. Tack vare Moveo-teknologin som kyler handtaget och fokuserar laserstrålen direkt mot det aktuella hudområdet utförs behandlingarna smärtfritt och effektivt. Vi erbjuder därför en laserbehandling som ger resultat utan smärta.

Hur många behandlingar behövs?

 

Det är en fråga som vi inte kan ge ett exakt svar på då allt beror på hur många hårstrån som är i tillväxtfas eller inte när du utför behandlingarna. Alla hårstrån i tillväxtfas dödar hårsäcken. Hårstråna som är i övergångsfas eller vilofas gör det inte. Därför behövs flera behandlingar.

Enligt erfarenhet behövs ca 6-12 behandlingar beroende på vilket område som behandlas.

Satsa på en grund med minst 6 behandlingar. Sen avgör hårstrånas växtfaser och vilka områden du behandlar om fler behandlingar behövs eller om du är klar. 

Det finns områden på kroppen som får snabbare resultat (som underben) gentemot andra områden som kräver många flera behandlingar (som intim och ansikte).

Läs mer om behandlingen nedan.

Om behandlingen

Vilka hudtyper kan behandlas?
Med Motus AY kan vi behandla alla hudtyper, vilket inte har varit möjligt med någon hårborttagningsplattform tidigare. Detta tack vare att maskinen har både Alexandrit och Nd:YAG kristaller.

Vilka hårtyper kan behandlas?
Alla hårstrån som har pigment i sig kan behandlas, däremot inte röda hårstrån då den röda lasern inte kan absorbera röda pigment. Jätteljusa eller vita hårstrån som inte har tillräckligt med pigment i sig går inte heller att behandla då pigmentet i huden kommer absorbera lasern istället för hårstråt. Det medför risk för brännskador. Ju mer kontrast det är mellan huden och hårstråt, desto bättre resultat. Om du har väldigt ljusa hårstrån med lite pigment eller om du har hår med rött pigment kan du boka en tid för ett test hos oss på kliniken. Testet tar ca 15 min. Vi tar då några av dina hårstrån och skjuter med lasern för att se om hårstråna reagerar/absorberar laserljuset.

Hur ofta ska behandlingen utföras?
Endast hårstråna som är i den aktiva växtfasen under behandlingstillfället försvinner permanent. Då hårstråna kan vara i olika växtfaser behövs flera behandlingar för att uppnå ett permanent resultat. 
Efter första behandlingen hamnar dina hårstrån i "chock" och behöver tid att återhämta sig/växa ut. När du upplever att håret börjar växa ut samt att det sitter ordentligt fast i hårsäcken, dvs hårstråt lossar inte lätt när du drar i det, då är det dags för behandling nr 2. Detta sker normalt 6-12 veckor efter första behandlingen.

 

Innan behandlingen:

Raka hudområdet som ska behandlas. Undvik att epilera, vaxa eller plocka bort hårstråna då behandlingen kräver ett hårstrå som leder lasern ner till hårsäcken.Ingen kosmetika, salva, kräm, olja, brun utan sol eller annan produkt på hudområdet pga av risk för brännskador.Sola inte hudområdet som ska behandlas 2-4 veckor innan behandlingen. Detta gäller också UV-strålning. Använd UV-block 50+ och täck hudområdet vid solexponering. Annars risk för brännskador. Behåll huden så ljus som möjligt för bäst möjliga resultat.

 

Efter behandlingen:

Använd UV-block 50+ och täck hudområdet vid solexponering. Försiktighet med sol 2-4 veckor efter behandlingen pga av risk för hyperpigmenteringar. Samma dag som behandlingen utförts: Använd inte smink om du behandlat ansiktet. Ingen träning, bastu, varma bad, jacuzzi, eller andra cirkulationsökande aktiviteter.

Efter din andra behandling följer vi behandlingsintervallen enligt nedan tabell.

  • Ansikte: 4 veckor

  • Armar 4-6 veckor

  • Bikini 4-6 veckor

  • Armhålor 4-6 veckor

  • Ben 5-10 veckor

  • Bröst 8-10 veckor

  • Mage 8-10 veckor

  • Rygg och axlar 8-10 veckor

 

KONTRAINDIKATIONER:

Känd hudsjukdom på det aktuella hudområdet, hudcancer, tatueringar på det aktuella hudområdet (vi kan arbeta runt mindre tatueringar), medicin som gör huden ljuskänslig (kontrollera på FASS), epilepsi, brun utan sol, gravid/ammar, mörkare hud än hårstråt, röda hårstrån, jätteljusa och vita hårstrån som är ljusare än huden då det finns risk för att lasern bränner melaninet i huden, istället för melaninet i hårstråt, vilket kan orsaka brännskador.

bottom of page