top of page
MOTUS_AY.JPG

Kärlborttagning Laser - Ansikte

Motus AY och Nd: YAG lasern är utvecklad för effektiva behandlingar av ytliga vaskulära lesioner så som små telangiektasier och spider naevi (ådernät, kärlbristningar, kärlspindlar, kärlkluster) i ansiktet. Dessa små kärl är belägna i hudens ytligaste skikt och behandlas med Nd:YAG lasern. Laserljuset omvandlas till värme när det absorberas av vätskan i kärlen. Den fokuserade värmekällan får blodet i kärlen att koagulera vilket leder till att kärlet drar ihop sig, bränns och förstörs. Laserskotten känns som små stötar/stick, och kan upplevas smärtsamma. 

OM BEHANDLINGEN

Hur ofta ska behandlingen utföras?
Huden ska ha läkt efter den första behandlingen, vilket sker ca en månad till flera månader efter behandlingsutförandet. När huden läkt fullt ut kan du boka in en ny behandling över samma område.

Innan behandlingen:
Raka hudområdet som ska behandlas.
Ingen kosmetika, salva, kräm, olja, brun utan sol eller annan produkt på hudområdet pga av risk för brännskador.
Sola inte hudområdet som ska behandlas 2-4 veckor innan behandlingen. Använd solblock om det är sommar. Detta gäller också UV-strålning. Annars finns det risk för brännskador. Behåll huden så ljus som möjligt för bäst möjliga resultat.

Efter behandlingen:
Viktigt att behandla med produkter som är utformade för laserbehandlingar och som har en läkande effekt då små och stora sårskorpor uppstår på huden. Vi säljer Laser Doctor på kliniken som är ett perfekt serum för efterbehandling gällande laser och kärl. Pris: 120 kr.
Använd UV-block 50+ och täck hudområdet vid solexponering. Ingen sol 4 veckor efter behandlingen eller så länge sår, skorpor och nybildad hud finns!
Samma dag som behandlingen utförts: Tvätta inte hudområdet. Ingen träning, bastu, varma bad, jacuzzi, eller andra cirkulationsökande aktiviteter.
Så länge det är blåsor och sår på huden som behandlats - undvik allt som innebär risk för bakterier och därmed kan orsaka infektioner i såren (poolbad, jacuzzi, åtsittande kläder som skaver på såren/blåsorna/skorporna osv.) Täck sårområdena med plåster så att blåsorna och skorporna får läka i en varm och sluten miljö. Smörj på vitt vaselin innan du fäster plåstren över brännblåsor och skorpor. Tvätta såren morgon och kväll med ljummet vatten och tvål. Läs noggrant den medföljande eftervården och ta hand om såren som uppstår. 

KONTRAINDIKATIONER:
Känd hudsjukdom på det aktuella hudområdet, hudcancer, tatueringar på det aktuella hudområdet (vi kan arbeta runt mindre tatueringar), medicin som gör huden ljuskänslig (kontrollera på FASS), epilepsi, brun utan sol, solbränd, gravid/ammar.

OBS! Blåmärken, brännblåsor och rodnad hud kan uppstå på området efter behandlingen med efterföljande skorpbildning. Du måste därför läsa "Samtyckesformuläret" på vår hemsida www.lipidkliniken.se innan du bokar din konsultation. Det här är en invasiv laserbehandling med efterföljande sår och skorpbildningar som behöver vårdas väl så att permanenta ärr och skador inte uppstår.Vissa kärl försvinner med en gång, medan de flesta kärl måste behandlas flera gånger vid separata behandlingstillfällen.

 

OBS! Behandlingen gör ont och får inte utföras under sommaren.

bottom of page