top of page
MOTUS_AY.JPG

Kärlborttagning Laser - Ansikte

Motus AY och Nd: YAG lasern är utvecklad för effektiva behandlingar av ytliga vaskulära lesioner så som små telangiektasier och spider naevi (ådernät, kärlbristningar, kärlspindlar, kärlkluster) i ansiktet. Dessa små kärl är belägna i hudens ytligaste skikt och behandlas med Nd:YAG lasern. Laserljuset omvandlas till värme när det absorberas av vätskan i kärlen. Den fokuserade värmekällan får blodet i kärlen att koagulera vilket leder till att kärlet drar ihop sig, bränns och förstörs.

Laserskotten känns som små stötar/stick, och kan upplevas obehagliga. Blåmärken, brännblåsor och rodnad hud kan uppstå på området efter behandlingen med efterföljande skorpbildning då detta är en invasiv laserbehandling.

 

Vissa kärl försvinner med en gång, medan de flesta kärl måste behandlas flera gånger vid separata behandlingstillfällen. ​

 

Hur ofta ska behandlingen utföras?

Huden ska ha läkt efter den första behandlingen, vilket sker ca 2 veckor till en månad efter behandlingsutförandet. När huden läkt fullt ut kan du boka in en ny behandling över samma område.

 

Innan behandlingen: Ingen kosmetika, salva, kräm, olja, brun utan sol eller annan produkt på hudområdet pga av risk för brännskador. Sola inte hudområdet som ska behandlas 2-4 veckor innan behandlingen. Använd solblock om det är sommar. Detta gäller också UV-strålning. Annars finns det risk för brännskador. Behåll huden så ljus som möjligt för bäst möjliga resultat.

 

Efter behandlingen: Viktigt att behandla med produkter som är utformade för laserbehandlingar och som har en läkande effekt. Vi säljer Laser Doctor på kliniken som är ett perfekt serum för efterbehandling gällande laser och kärl. Pris: 199 kr. Använd UV-block 50+ och täck hudområdet vid solexponering. Ingen sol 4 veckor efter behandlingen eller så länge sår, skorpor och nybildad hud finns! ​​

 

KONTRAINDIKATIONER: Känd hudsjukdom på det aktuella hudområdet, hudcancer, tatueringar på det aktuella hudområdet (vi kan arbeta runt mindre tatueringar), medicin som gör huden ljuskänslig (kontrollera på FASS), epilepsi, brun utan sol, solbränd, gravid/ammar.

bottom of page