top of page
PHOTO-2023-03-17-15-12-04.jpg

Leverfläckar

Motus AY och Nd: YAG lasern är utvecklad för effektiva behandlingar av godartade leverfläckar på kroppen och i ansiktet. Dessa ytliga och platta pigmenteringar är belägna i hudens ytligaste skikt och behandlas effektivt med Nd:YAG lasern. Laserljuset omvandlas till värme när det absorberas av melaninet i huden. Den fokuserade värmekällan bränner bort leverfläcken och skapar en brännblåsa. Brännblåsan bildar en skorpa i läkningsprocessen. När skorpan trillar av efter några dagar eller veckor är leverfläcken i bästa fall borta. Om inte krävs ytterligare behandlingar. Laserskotten känns något, som små stötar/stick, men är inte smärtsamma. 

OM BEHANDLINGEN

Behandlingen gäller inte melasma eller hyperpigmenteringar i ansiktet pga av hormoner och sol.

Hur ofta ska behandlingen utföras?
Huden ska ha läkt efter den första behandlingen. När huden läkt fullt ut kan du boka in en ny behandling över samma område ifall leverfläcken inte försvunnit helt.

Innan behandlingen:
Raka hudområdet som ska behandlas.
Ingen kosmetika, salva, kräm, olja, brun utan sol eller annan produkt på hudområdet pga av risk för brännskador.
Sola inte hudområdet som ska behandlas 2-4 veckor innan behandlingen. Använd solblock om det är sommar. Detta gäller också UV-strålning. Annars finns det risk för brännskador. Behåll huden så ljus som möjligt för bäst möjliga resultat.

Efter behandlingen:
Viktigt att behandla med produkter som är utformade för laserbehandlingar och som har en läkande effekt då små sårskorpor uppstår på huden. Vi säljer Laser Doctor 20ml på kliniken som är ett perfekt serum för efterbehandling gällande laser och kärl. Pris: 199 kr.
Använd UV-block 50+ och täck hudområdet vid solexponering. Undvik all form av sol och UV-strålning under hela läkningsprocessen av huden!
Samma dag som behandlingen utförts: Tvätta inte hudområdet. Använd inte smink om du behandlat ansiktet. Ingen träning, bastu, varma bad, jacuzzi, poolbad eller andra cirkulationsökande aktiviteter.
Så länge det är blåsor och sår på huden som behandlats - undvik allt som innebär risk för bakterier och därmed kan orsaka infektioner i såren (poolbad, jacuzzi, åtsittande kläder som skaver på såren/blåsorna/skorporna osv.) Sätt plåster över pigmentfläcken om du är ute i solen.


Blåmärken, brännblåsor eller rodnad hud kommer att uppstå över leverfläcken efter behandlingen. Dessa lägger sig normalt efter några dagar upp till två veckor. Sol skall undvikas på området minst 4 veckor efter behandlingen eller så länge sår, skorpor och nybildad hud finns, annars finns risk för ärrbildning och hyperpigmentering. Vissa leverfläckar försvinner efter en behandling, medan andra måste behandlas flera gånger vid separata behandlingstillfällen.


Leverfläcken behöver vara godartad. Den ska vara platt. Den får inte behandlas om den växer, ändrar färg eller ter sig onormalt.

KONTRAINDIKATIONER:Känd hudsjukdom på det aktuella hudområdet, elakartade leverfläckar, leverfläckar som står ut, förändras, växer, ändrar färg mm, hudcancer, tatueringar på det aktuella hudområdet, medicin som gör huden ljuskänslig (kontrollera på FASS), epilepsi, brun utan sol, solbränd, gravid/ammar.

bottom of page