Hårborttagning med Alexandrit och Nd:YAG Laser samt MOVEO teknologi

Hårborttagning med Motus AY kunde inte vara mer effektiv och smärtfri! Alexandrit lasern är den mest effektiva lasern för permanent hårborttagning. Tack vare Moveo-teknologin som kyler handtaget och fokuserar laserstrålen direkt mot det aktuella hudområdet utförs behandlingarna smärtfritt och effektivt. Vi erbjuder därför en laserbehandling som ger resultat utan smärta!


Om behandlingen

Vilka hudtyper kan behandlas?
Med Motus AY kan vi behandla alla hudtyper, vilket inte har varit möjligt med någon hårborttagningsplattform tidigare. Detta tack vare att maskinen har både Alexandrit och Nd:YAG kristaller.

Vilka hårtyper kan behandlas?
Alla hårstrån som har pigment i sig kan behandlas, däremot inte röda hårstrån då den röda lasern inte kan absorbera röda pigment. Jätteljusa eller vita hårstrån som inte har tillräckligt med pigment i sig går inte heller att behandla då pigmentet i huden kommer absorbera lasern istället för hårstråt. Det medför risk för brännskador. Ju mer kontrast det är mellan huden och hårstråt, desto bättre resultat. Om du har väldigt ljusa hårstrån med lite pigment eller om du har hår med rött pigment kan du boka en tid för ett test hos oss på kliniken. Testet tar ca 15 min. Vi tar då några av dina hårstrån och skjuter med lasern för att se om hårstråna reagerar/absorberar laserljuset.

Hur ofta ska behandlingen utföras?
Endast hårstråna som är i den aktiva växtfasen under behandlingstillfället försvinner permanent. Då hårstråna kan vara i olika växtfaser behövs flera behandlingar för att uppnå ett permanent resultat.
Efter första behandlingen hamnar dina hårstrån i "chock" och behöver tid att återhämta sig/växa ut. När du upplever att håret börjar växa ut samt att det sitter ordentligt fast i hårsäcken, dvs hårstråt lossar inte lätt när du drar i det, då är det dags för behandling nr 2. Detta sker normalt 6-12 veckor efter första behandlingen.


Efter behandlingen

Efter din andra behandling följer vi behandlingsintervallen enligt nedan tabell.
o Ansikte: 4 veckor
o Armar 4-6 veckor
o Bikini 4-6 veckor
o Armhålor 4-6 veckor
o Ben 8-10 veckor
o Bröst 8-10 veckor
o Mage 8-10 veckor
o Rygg och axlar 8-10 veckor.

Innan behandlingen:
Raka hudområdet som ska behandlas.
Undvik att epilera, vaxa eller plocka bort hårstråna då behandlingen kräver ett hårstrå som leder lasern ner till hårsäcken.
Ingen kosmetika, salva, kräm, olja, brun utan sol eller annan produkt på hudområdet pga av risk för brännskador.
Sola inte hudområdet som ska behandlas 2-4 veckor innan behandlingen. Detta gäller också UV-strålning. Använd UV-block 50+ och täck hudområdet vid solexponering. Annars risk för brännskador. Behåll huden så ljus som möjligt för bäst möjliga resultat.

Efter behandlingen:
Behandla med produkter som är utformade för laserbehandlingar och som har en läkande effekt. Vi säljer Laser Doctor på kliniken till grossistpris, som är ett perfekt serum för efterbehandling gällande laser. Pris: 120 kr (normalt utpris mellan 205 kr och 500 kr)
Använd UV-block 50+ och täck hudområdet vid solexponering. Försiktighet med sol 2-4 veckor efter behandlingen pga av risk för hyperpigmenteringar.
Samma dag som behandlingen utförts: Tvätta inte hudområdet. Använd inte smink om du behandlat ansiktet. Ingen träning, bastu, varma bad, jacuzzi, eller andra cirkulationsökande aktiviteter.

KONTRAINDIKATIONER:
Känd hudsjukdom på det aktuella hudområdet, hudcancer, tatueringar på det aktuella hudområdet (vi kan arbeta runt mindre tatueringar), medicin som gör huden ljuskänslig (kontrollera på FASS), epilepsi, brun utan sol, gravid/ammar, mörkare hud än hårstråt, röda hårstrån, jätteljusa och vita hårstrån som är ljusare än huden då det finns risk för att lasern bränner melaninet i huden, istället för melaninet i hårstråt, vilket kan orsaka brännskador.


Det här är MOTUS AY

Alexandrite lasern har alltid varit guldstandarden inom hårborttagning. Den har upp till 20% högre effektivitet än diodlasern! Med denna laser kan man behandla alla hudtyper, vilket inte har varit möjligt med någon hårborttagningsplattform tidigare. Hårborttagning med Motus AY kunde inte vara mer effektiv och smärtfri – med hjälp av Alexandrite lasern och Moveo-tekniken!

Det många uppskattar med Alexandrite lasern och Moveo teknologin är laserns förmåga att behandla allt; från ljusa (ej vita) och tunna hår till kraftig hårväxt! Med Motus AY Alexandritlaser kan alla behandlas på ett felfritt, enkelt och skonsamt sätt.


Det finns inget album med angiven adress.

← Tillbaka till galleriöversikt